به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه، به منظور برقراری ارتباط راهگشا بین سازمان صدا و سیما، پلیس راهور و تولیدکنندگان گیرنده های رادیویی با هدف ایجاد تعامل بیشتر در ارتقاء و بروز رسانی دستگاه های تولیدی، نشستی با حضور دکتر رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری رسانه، سردار سیدتیمور حسینی جانشین رئیس پلیس راهور ناجا، سردار احمد دولتخواه معاون فناوری و اطلاعات ناجا، دکتر محمدرضا شهیدی تبار دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان صوتی و تصویری، جمعی از مدیران ارشد و همچنین فعالان صنعت گیرنده های رادیویی کشور، در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد.
دکتر علیدادی در این نشست، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدای گرانقدر و ابراز خرسندی از برگزاری این گردهمایی، در سخنانی اظهار داشت: در عصر تماماً رسانه ای امروز، سازمان صدا و سیما در عمل به وظایف خود تلاش های گسترده ای داشته است. در عصری که مصرف رسانه ای مردم در روز بیش از 10 ساعت است.
وی با بیان اینکه فناوری ها هستند که رسانه را ایجاد و در خدمت مردم قرار می دهد، ادامه داد: ما روندهای آتی موثر و مشخصی در استفاده از فناوری ها داریم که موضوع هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و اینترنت در دیگر مرزهای مختلف از جمله فناوری های در دست فعالیت است و رسانه را پیش می برد.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با اشاره به موضوع نشست، حضور روزانه در داخل خودروها را بخشی از زندگی مردم برشمرد و افزود: در تحول صنعت رسانه هر پیشرفت و اتفاقی رخ داده در خودروها نیز صورت گرفته است که با توجه به ویژگی و رعایت امنیت، امکان صوتی خودروها بیش از تصویری آن مورد استفاده می گیرد و چه بهتر که از این امکان در اطلاع رسانی ها به شکل مطلوب تری استفاده شود.
وی ادامه داد: در مجوعه معاونت توسعه و فناوری رسانه، همواره استراتژی ها و تغییرات تکنولوژی اطلاع رسانی می شود تا گیرنده های صوتی تصویری تولیدی بروز بوده و بهترین بهره برداری را از سیگنال های ارسالی داشته باشد. در موضوع خودروها و گیرنده های رادیویی آن نیز به همین شکل است.
دکتر علیدادی با بیان این مطلب که در صنعت گیرنده های رادیویی کشورمان دارای تولیدکنندگان برتر است، اضافه کرد: با وجود تحریم های سنگین و محدودیت های مالی، در صنعت رسانه دنیا حرفی برای گفتن داریم و پیشرو هستیم به گونه ای که در اقلیم آب و هوایی متنوع کشورمان و در بدترین شرایط آب و هوایی از لحاظ شدت سرما و شدت گرما، فرستنده های تولید داخل ما به خوبی در حال کار هستند.
وی بیشترین مصرف استفاده از رادیو را در خودروها عنوان کرد و گفت: سنکرون سازی و تنظیم اتوماتیک فرکانس در جاده ها و یا تکنولوژی RDS از فناوری های نوینی هستند که فعال شده اند اما متاسفانه در گیرنده های رادیویی برخی خودروها این تکنولوژی ها وجود ندارد که رفع این مشکل، نگاه ویژه خودروسازان و فعالان صنعت گیرنده های رادیویی را می طلبد.
معاون توسعه و فناوری رسانه از فعالیت رادیو دیجیتال در 6 مرکز و توسعه آن در دیگر مناطق کشور خبر داد و افزود: فناوری ها و تکنولوژی های نوین رادیویی حداقل تا 10 سال آینده قابل استفاده است و در حال حاضر نیز در جاده های کشور به دلیل فراگیر بودن آن، قابل ارائه سرویس است لذا لازم است این فناوری های نوین در خودروها و گیرنده های رادیویی دیده شود.
وی در پایان با بیان اینکه فرهنگ سازی در این موضوعات، آرامش و اعتماد ملی را به دنبال خواهد داشت، ادامه داد: امیدواریم این نشست مقدمه ای باشد برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر به مردم عزیز که مطمئنا برنده اصلی این هم افزایی هستند.
لازم به ذکر است این نشست سخنرانان دیگری هم داشت که در ابتدا مهندس سیدحمیدرضا حسینی مدیرکل تحقیقات و جهاد خودکفایی در ارائه خود به بررسی وضعیت و تاریخچه رادیو در ایران پرداخت و ضمن بیان ویژگی های رادیوهای AM و FM و رادیو دیجیتال در کیفیت صدا، پهنای باند و پوشش شبکه، قابلیت خدمات ارزش افزوده در فناوری های جدید همچون پیام ترافیکی، نام برنامه و تنظیم اتوماتیک فرکانس را بسیار با اهمیت دانست و به عنوان توصیه و الزامات فنی از تولیدکنندگان خواست تا آخرین فناوری ها را در گیرنده های رادیویی خودرو بکار گیرند.
در ادامه دکتر محمدرضا شهیدی تبار دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان صوتی و تصویری، همکاری و تعامل چندین ساله سازمان صدا و سیما بویژه معاونت توسعه و فناوری رسانه با این انجمن را در بروزرسانی اطلاعات فناوری ها بسیار ارزشمند دانست و خواستار همراهی فعالان صنعت گیرنده های رادیویی در این مناسبات و تعاملات شد.
سردار احمد دولتخواه معاون فناوری و اطلاعات ناجا به عنوان سخنران بعدی این نشست، مدیریت ترافیک را یکی از طرح های مهم و محوری پلیس راهور برشمرد و گفت: در موضوع اطلاع رسانی های دقیق لازم است برای کاهش ترافیک و تصادفات، ارتباط ما با جاده ها برخط و در لحظه باشد که در این امر، راه اندازی و نگهداری زیرساخت های رادیویی در گستره وسیع کشور توسط صدا و سیما جای قدرردانی دارد.
در ادامه سردار سیدتیمور حسینی جانشین رئیس پلیس راهور ناجا نیز در سخنانی درگیری گسترده مردم با مقوله ترافیک را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه همه ما در موضوع ترافیک هم تاثیرگذاریم و هم تاثیرپذیر، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم مربوط به ترافیک، تصادفات است که علاوه بر ضایعات جانی و جسمی، خسارات مالی سنگینی را به دنبال دارد لذا لازم است همه به سهم خود تلاش کنیم تا آسیب ها به حداقل برسد.
وی ضمن قدردانی از همکاری تنگانگ صدا و سیما با پلیس راهور، گفت: ارتباط برخط و در لحظه ما با رانندگان که یک بهره بردار محسوب می شویم بسیار بااهمیت است که این امر با حمایت و همکاری سازمان صدا و سیما به خوبی در حال انجام است.
سردار حسینی با تاکید بر لزوم استفاده از تکنولوژی های روز دنیا، اذعان داشت: خوشحال می شویم اگر با استفاده از تکنولوژی های رادیویی بتوان وجود دوربین کنترل تخلفات و حضور پلیس در جاده را به راننده هشدار داد تا نهایتا رعایت قانون و کاهش تخلفات را شاهد باشیم.
وی سبک زندگی ایرانیان با ترددها و سفرهای فوق العاده فراوان را در دنیا بی نظیر عنوان کرد و ادامه داد: جاده، خودرو و انسان سه عامل در بروز تصادفات و همچنین ترافیک است که با ارتباط رادیویی مداوم با راننده می توان با هشدارهای لازم، علاوه بر کاهش ترافیک و تصادفات، فرهنگ سازی های مدنظر را عملیاتی کرد و این امر مستلزم همراهی با تکنولوژی و بروز بودن تولیدکنندگان گیرنده های رادیویی است تا سرنشینان تمامی خودروها امکان شنیدن صدا و هشدارهای ما را داشته باشند.
در پایان این نشست، حاضرین به صورت پرسش و پاسخ اطلاعات لازم در خصوص بروز رسانی گیرنده های تولیدی را جویا شدند.