در آئینی که به مناسبت بهره¬برداری از پروژه¬های فنی مرکز خراسان جنوبی برگزار شد چهار پروژه به نمایندگی از سایر طرح ها در4 نقطه استان به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح و رونمایی شد.
در آئینی که به مناسبت بهره برداری از پروژههای فنی مرکز خراسان جنوبی برگزار شد چهار پروژه به نمایندگی از سایر طرح ها در4 نقطه استان به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح و رونمایی شد. این پروژه ها شامل:
افتتاح ایستگاه بنیاب شهرستان درمیان به نمایندگی از 25 ایستگاه در استان بود که با افتتاح این طرح 4/98 درصد از جمعیت شهرستان درمیان از پوشش شبکه های دیجیتال بهره مند شدند . شهرستان در میان 47 ایستگاه دیجیتال دارد که 31 ایستگاه آن راه اندازی شده و 15 ایستگاه دیگر آن در دستور کار است و 5 نقطه نیز در این روستا فاقد هر گونه پوششی است.
افتتاح دوم از روستای دارج در فاصله 90 کیلو متری از مرکز استان صورت گرفت و همزمان 11 ایستگاه تلویزیونی با آن به بهره برداری رسید و 14 روستا در مناطق غرب ، شمال و مرکز استان تحت پوشش شبکه های دیجیتال قرار گرفتند.
دیگر پروژه بهرهبرداری شده در این آئین، راه اندازی فرستنده های پرقدرت دیجیتالHD بسته سوم و چهارم "تقی قنبر" بود که با راه اندازی آن 279 هزار نفر از آن بهرمند شدند. این راه اندازی از قدیمی ترین ایستگاه استان در مرتفع ترین نقطه مرکز استان با حضور مادر و خواهر شهید جاوید پور صورت گرفت.
اما پروژه چهارمی که به بهرهبرداری رسید، افتتاح و راهاندازی واحد سیار ارتباط زنده ماهوارهای (SNG) با کیفیت HD و واحد سیار تلویزیونی با کیفیتHD بود.
حضور معاون توسعه و فناوری رسانه ملی در جمع مدیران ارشد استانی:
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی که برای بهره برداری از ۳۶ ایستگاه فرستنده و طرحهای فنی و عمرانی صداوسیمای خراسان جنوبی به این مرکز سفر کرد با مقایسه پوشش تلویزیونی کشور قبل و بعد از شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: قبل از شکل گیری نظام، تنها دو شبکه محدود در برخی نقاط کشور برای مردم قابل مشاهده بود. ولی اکنون با تلاشهای مسئولان و کارکنان رسانه و با برکت نظام جمهوری اسلامی 160 شبکه داخلی و خارجی بر روی گیرندههای منازل مردم قابل مشاهده است.
شریفی همچنین با اشاره به فعال بودن ۳۴۹ ایستگاه تلویزیونی و رادیویی در خراسان جنوبی افزود: هم اکنون ۷ هزار ایستگاه تلویزیونی در استانهای کشور فعال است. وی از استانداری خراسانجنوبی خواست، با توجه به هزینه بالای راه اندازی ایستگاههای تلویزیونی و رادیویی، برای تأمین مالی پوشش دیجیتال نقاط فاقد صدا و تصویر در این استان، صداوسیما را یاری کنند.
مدیر کل مرکز خراسان جنوبی
مدیرکل صداوسیمای خراسان جنوبی در این مراسم گفت: با بهره برداری از این طرح ها 283 هزار و 340 نفر از تصاویر دیجیتال تلویزیونی بهرهمند شدند.
آینهدار از راهاندازی رسمی 36 ایستگاه فرستنده دیجیتال بستههای اول و دوم در 8 شهرستان استان شامل شهرستانهای بیرجند، خوسف، درمیان، سربیشه، قاین، زیرکوه ، نهبندان و طبس خبر داد و گفت: با افتتاح این طرح ها 45 روستا از شبکه های دیجیتال تلویزیونی و رادیویی برخوردار می شوند.
مدیرکل صداوسیمای خراسان جنوبی با اشاره به افتتاح و راه اندازی فرستندههای دیجیتال بستههای سوم و چهارم با کیفیت HD در ایستگاه پرقدرت تقی قنبر گفت: با بهرهبرداری از این فرستنده حدود 45 درصد جمعیت استان که شامل بخش هایی از شهرستان های بیرجند، قائنات، خوسف، سرایان و سربیشه می باشد از 33 شبکه تلویزیونی و رادیویی با کیفیت مطلوب برخوردار میشوند.
آینه دار در ادامه گفت: هنوز 95 ایستگاه آنالوگ در خراسان جنوبی وجود دارد که باید تبدیل به دیجیتال شود و همچنین 28 نقطه فاقد هر گونه پوشش رادیویی و تلویزیونی در استان وجود دارد که باید برای آنها تدارک پوشش تلویزیونی ببینیم.
وی بهره برداری از فاز اول مجتمع فرهنگی رفاهی و ورزشی رسانه شامل حسینیه شهدای رسانه و مهمانسرای آموزشی و رفاهی را از دیگر طرح های عمرانی افتتاح شده عنوان کرد.
در این مراسم، همچنین جمعی از مدیران ارشد استانی از جمله قناعت، استاندار خراسان جنوبی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند و در خصوص تلاش های صورت گرفته در حوزه دیجیتال سازی و سیگنال رسانی به تمامی نقاط استان طی سالیان گذشته سخن گفتند. قناعت استاندار خراسان جنوبی گفت: در دو سفر اخیر رییس جمهور به استان اعتبارات خوبی برای تکمیل، تجهیز و تعمیر ساختمان های تولید و پخش دستگاه های صداوسیما و همچنین تجهیز نقاط فاقد پوشش تلویزیونی و رادیویی در استان در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از مسئولان رسانه ملی خواست: برای افزایش پوشش های رادیویی و تلویزیونی در سراسر خراسان جنوبی و تکمیل پوشش HD در استان توجه ویژه به استان داشته باشند.
همچنین نخعی، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تلاش رسانه ملی در سطح کشور و استان که مسیر ملی خود را با قدرت طی می کنند گفت: امروز شاهد تعامل خوب مجلس شورای اسلامی و رسانه ملی هستیم. ایشان با بیان اینکه در دو سه سال اخیر در بحث دیجیتال سازی پوششهای تلویزیونی در خراسان جنوبی، انقلابی صورت گرفته است گفت: صداوسیمای استان علیرغم پراکندگی زیاد جمعیت در خراسان جنوبی، توانسته پوشش تلویزیونی و رادیویی مناسبی در بیشتر نقاط استان برقرار کند که جای قدردانی دارد.
حضور در شورای مدیران مرکزخراسان جنوبی
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی به همراه مهندس داود عربیون مدیر فنی و فناوری اطلاعات معاونت امور استان ها، مدیرکل مرکز و جمعی از معاونین در شورای مدیران مرکز حضور یافت و با بیان اینکه مرکز خراسان جنوبی یک مرکز پویا و جوان است گفت: در سال های گذشته توزیع امکانات در بین مراکز یکسان نبوده است و باید با روویکرد جدید به دنبال استفاده صحیح از منابع باشیم .
شریفی با اشاره به این مطلب که برای رفع نیازها در مراکز در حال برنامه ریزی هستیم افزود : در حال حاضر بانک اطلاعاتی جامعی از امکانات، زیر ساخت ها و تمامی ظرفیت مراکز در نظر گرفته شده است تا بتوان با رویکرد جدید به دنبال استفاده صحیح از منابع باشیم.
وی مرکز خراسان جنوبی را از نظر امکانات و زیر ساخت به عنوان مرکز سطح متوسط معرفی کرد و گفت: برای رفع چالش های پیش رو در مراکز استان ها باید به دنبال تعامل دوسویه بین صداوسیما و سایر دستگاه ها در مراکز استان ها باشیم و با روش های گذشته نمی توان عمل کرد.
مدیرکل صداوسیمای خراسان جنوبی هم در این نشست با بیان اینکه پوشش دهی شبکه های دیجیتال در استان64/98 درصد است گفت : پراکندگی زیاد روستاها در استان کار را برای همکاران ما سخت تر کرده است ولی با همه این شرایط همکاران وظیفه خود را در این زمینه به خوبی انجام می دهند .
آینه دار در ادامه این نشست، نیروی انسانی را از بزرگترین سرمایه های مرکز خراسان جنوبی دانست و گفت: بخش زیادی از موفقیت های مرکز حاصل انگیزه و تلاش نیروهای جوان مرکز است که باید بیشتر به نیازهای آنها توجه شود و این مرکز بیشتر دیده شود.
تقدیر از معاون فنی پیشین مرکز
در پایان این نشست از مهندس نظیف کار معاون فنی سابق مرکز به پاس خدمت و تلاشهای ارزنده تجلیل و حکم مهندس موسوی نژاد معاون فنی جدید مرکز اعطا شد .همچنین لوح سپاس نوزدهین اجلاس فناوری رسانه در سال1401 به آقای صانعی مسئول فرستنده رادیویی کم قدرت طبس به عنوان فرستنده رادیویی برگزیده عطا شد.
بازدید از فرستنده رادیویی موج متوسط بیرجند، فرستنده پرقدرت تقی قنبر و واحدهای مختلف فنی در مرکز و استودیوهای رادیویی و تلویزیونی صداوسیمای خراسان جنوبی و حضور در برنامه صبحانه شبکه خاوران از دیگر برنامه های مهندس شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی بود.