پروژه HD سازی تجهیزات صدا و تصویر واحد سیار صداوسیمای فارس با تلاش و مساعدتهای اداره کل فنی صدا و تصویر در معاونت توسعه و فناوری رسانه، بهمنظور ارتقای کیفی برنامههای تلویزیونی به ثمر نشست.
پروژه HD سازی تجهیزات صدا و تصویر واحد سیار صدا و سیمای فارس با بهرهگیری از قابلیتها، تخصص و تجارب ارزنده مهندسان و متخصصان معاونت فنی این استان، و همچنین مساعدتهای اداره کل فنی صدا و تصویر در معاونت توسعه و فناوری رسانه، بهمنظور ارتقای کیفی برنامههای تلویزیونی به ثمر نشست.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه، از جمله قابلیتهای این واحد سیار میتوان به طراحی و اجرای زنجیره صدای آن اشاره کرد. این زنجیره با استفاده از میکسر صدای دیجیتال با ۱۶ ورودی مونو و استریو (که بهصورت میکروفن و لاین در دسترس است) و ۱۶ خروجی قابل افزایش بهصورت آپشنشامل خروجیهای MASTER، MIX و AUX طراحی گردیده است.
طراحی و اجرای زنجیره تصویر واحد سیار با استفاده از میکسر تصویر فول اچدی، دارای ۱۶ ورودی و ۴ خروجی ثابت و ۴ خروجی آپشن HD/SD صورت گرفته است. این سیستم همچنین شامل واحد تالی و اینترکام ۸ کاناله دیتا و ویدیو میباشد. در این واحد، ۴ دوربین پرتابل به همراه سهپایه، دالی، مونیتور و دسته زوم و فوکوس (طراحی و ساختهشده در داخل کشور) به کار گرفته شده است.
از دیگر امکانات این سیستم میتوان به سوئیچ ماتریکس ۲۰*۲۰، دو دستگاه کراس کانورتر، یک مانیتور حرفهای دوبل، و سه دستگاه SPG و CHANGE OVER SWITCH اشاره کرد. همچنین، دو دستگاه شلف صمیم که شامل کارتهای پردازش صدا و تصویر (امبدر، دیامبدر، UDC، AVD، DVD و AAD) میباشد، به این مجموعه افزوده شده است. تمامی این اجزا از طریق سیستم پچینگ تصویر MUSA با استفاده از U-LINK و PATCH CORD قابلیت اتصال به یکدیگر را دارند.
برای راهاندازی این پروژه، چهار دستگاه کامپیوتر به همراه کارتهای کپچر حرفهای (Duo 2 و Studio 4K) تهیه و نصب گردید. این سیستمها با بهرهگیری از نرمافزارهای تخصصی تولید همکاران ما در صداوسیمای فارس، شامل دو دستگاه Play Out وSlow-motion با قابلیت ضبط و پخش سیگنال، یک دستگاه Recorder و Ingest، و یک دستگاه دومنظوره بهعنوان PC Graphic و CG، به همراه تجهیزات متعلقه، بهکار گرفته شدند.
به منظور استفاده از ارتباطات فیبر نوری، چهار دوربین اکسترنال راهاندازی شد که قادر به دریافت سیگنال دوربین از فواصل طولانی (بیش از ۲۰۰ متر بدون افت کیفیت) هستند. این سیستم همچنین قابلیت ارسال سیگنال RETURN و دریافت AUDIO LINE L&R را از محل قرارگیری دوربینها دارد. به همین منظور، نصب و تنظیم سیستم اینترکام بلک مجیک در کنار سیستم اینترکام دیتا ویدیو انجام گردید.
از دیگر اقدامات کارشناسان فنی رسانه ملی در موفقیت این پروژه، تهیه و نصب پنج عدد قرقره ترکیبی تصویر دیجیتال 12G به همراه کابل اینترکام با روکش مشترک به طول 100 متر (در مجموع 500 متر) بود. این اقدامات شامل کابلهای مورد نیاز برای برق، صدا، تصویر و آنتن نیز میشود. همچنین، اجرای 400 متر کابلکشی و نصب حدود 400 عدد سرجک تصویر BNC در کنار سه عدد پچ پنل 26 عددی و پنج پچ پنل ترکیبی شامل سرجکهای BNC، HDMI، XLR 3 و 5 پین، فیبر نوری، TEL و NET و ... نیز انجام شد.
علاوه بر این، سیستم برق 220 ولت با انجام تغییرات لازم در سیستم قدیمی و نصب یک دستگاه UPS با ظرفیت 10 KVA تکمیل گردید. این در حالی است که تعمیرات موتوری، صافکاری، رنگآمیزی، تودوزی، تعویض لاستیک و اصلاحات برق و نور خودرو به دلیل استهلاک و طول عمر آن نیز از دیگر اقدامات مهم به شمار میرود.
پروژه HD سازی تجهیزات صدا و تصویر واحد سیار صدا و سیمای فارس که با حضور دکتر عابدینی، معاون امور استانهای رسانه ملی، به بهرهبرداری رسید، نمادی از تعهد و تخصص تلاشگران حوزه فنی صدا و سیما در راستای پیشبرد اهداف عالی این سازمان است.