با حضور دکتر جبلی رییس رسانه ملی، دکتر علیرضا فخاری استاندار تهران، جمعی از نمایندگان مجلس، مهندس شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه و جمعی از معاونین و مدیران رسانه ملی به همراه مقامات شهرستان پردیس، ایستگاه تلویزیونی متوسط قدرت "شهید محمدهادی حاج رحیمی" شهرستان پردیس استان تهران افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
افتتاح و بهره برداری ایستگاه تلویزیونی متوسط قدرت "شهید محمدهادی حاج رحیمی"
شهرستان پردیس استان تهران
با حضور دکتر جبلی رییس رسانه ملی، دکتر علیرضا فخاری استاندار تهران، جمعی از نمایندگان مجلس، مهندس شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه و جمعی از معاونین و مدیران رسانه ملی به همراه مقامات شهرستان پردیس، ایستگاه تلویزیونی متوسط قدرت شهید محمد هادی حاج رحیمی شهر پردیس، افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
شهر جدید پردیس در ۱۷ کیلومتری شرق تهران واقع شده و طبق سرشماری ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۳٬۳۶۳ نفر (۲۳٬۹۳۸ خانوار) است. جمعیت این شهر در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ به ترتیب ۲۵٬۳۶۰ و ۳۷٬۲۵۷ نفر بوده است. به دلیل نزدیکی به تهران و شرایط آب و هوایی مناسب، پردیس در سالهای اخیر با افزایش جمعیت چشمگیری مواجه شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه، به دلیل گسترش ساختمانهای مسکونی و ویژگیهای کوهستانی منطقه، دریافت سیگنال تلویزیونی از ایستگاههای اطراف مانند جماران، پارچین و بومهن با چالشهایی مواجه شده بود. برای بهبود پوشش سیگنال، احداث یک ایستگاه تلویزیونی مستقل ضروری بود. بنابراین، از سال 1401 با دستور رییس سازمان صدا و سیما و همکاری استانداری، پروژه احداث ایستگاه تلویزیونی پردیس آغاز شد.
بر این اساس، نقاط مناسب برای احداث ایستگاه تعیین و انتشار سیگنال از این نقطه مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تسریع در ایجاد پوشش مطلوب در شهر پردیس، تفاهمنامهای در تیرماه 1403 درباره استفاده از دکل برونسازمانی با ارتفاع حدود 50 متر، با حضور معاون توسعه و فناوری رسانه، فرماندار، نماینده مردم پردیس در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه، مدیرعامل شرکت عمران و سایر مقامات و مدیران، در محل فرمانداری پردیس امضاء شد.
پیرو توافقات، طرح سیستم آنتن و تخصیص فرستندهها برای پوشش تلویزیونی سه بسته دیجیتال و شش شبکه رادیویی افام در معاونت توسعه و فناوری رسانه تایید و سپس زمین به مساحت ۲۴۰۰ مترمربع برای احداث ایستگاه و اختصاص انشعاب برق نیز توسط فرمانداری و شرکت عمران تخصیص یافت.
اکنون، این ایستگاه با فرستندههای (2+1) TS1 و TS2 با توان 400W، فرستنده (1+1) TS3 با توان200W و همچنین فرستنده FM با 6 برنامهای به توان200W و فرکانسهای 105.7، 103.7، 93.7، 91.7، 89.7 و 87.7 در چرخه سیگنالرسانی تلویزیونی و افام این معاونت فعال است.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه، در آیین افتتاحیه ایستگاه تلویزیونی و رادیویی اف ام شهر پردیس، علیرضا فخاری استاندار تهران ، با تأکید بر اراده قوی سازمان صدا و سیما در احداث این ایستگاه، همکاری سازنده دیگر دستگاه های مرتبط در حل مشکلات تداخل فرکانسی را بسیار باارزش دانست. وی اظهار داشت که این تلاش های مشترک، به ویژه در رفع مشکلات سیگنال رسانی، نشان دهنده همدلی و اراده جمعی است.
استاندار تهران همچنین از زحمات و تلاش های مستمر سازمان صدا و سیما در تقویت تولیدات فرهنگی ایرانی قدردانی کرد و افزود که این اقدامات منجر به افزایش سرمایه های اجتماعی و تقویت انقلاب و رشد علمی، اقتصادی و اخلاقی جامعه ایران می شود. وی رسانه ملی را به عنوان نهادی که به طور خاموش و جهادی به ایفای نقش می پردازد، ستود.
در ادامه مراسم، سید علی یزدی خواه نماینده مجلس شورای اسلامی ، ضمن قدردانی از عملیاتی شدن این پروژه و رفع نیاز مهم مردم شهر پردیس در پوشش سیگنال رسانی، ابراز امیدواری کرد که با همراهی تمامی مسئولین، مشکلات مختلف مردم شهر پردیس در حوزه های معیشتی و فرهنگی به سرعت برطرف شوند.
در مراسم افتتاح ایستگاه تلویزیونی شهید محمدهادی حاج رحیمی شهرپردیس، مهندس شریفی، معاون توسعه و فناوری رسانه ، در ابتدا سخنان خود از همکاری ارگانها و نهادها و همچنین مقامات لشکری و کشوری در راستای نصب و راهاندازی این ایستگاه قدردانی کرد.
وی در ادامه با ابراز خرسندی از افتتاح این ایستگاه و شکرگزاری بابت موفقیت در خدمترسانی به مردم پردیس، اظهار داشت: رسانه در دنیا از بسترهای متنوعی برای انتقال سیگنال بهره میبرد، اما در کشور ما به دلایل امنیتی ناگزیر به استفاده از پلتفرمهای زمینی هستیم که خود محدودیتها و چالشهای خاصی را به همراه دارد.
مهندس شریفی تأکید کرد که معاونت ما و رسانه ملی به نوعی همیار دولت در زمینه خدمترسانی هستند و بیان داشت: مناطق توسعهیافته نیازمند پوشش سیگنالی هستند که با اجرای پروژههای سخت، پیچیده و پرهزینه راهاندازی یک ایستگاه محقق خواهد شد.
در ادامه، معاون توسعه و فناوری رسانه به مشکلات ناشی از ضعف سیگنال در پردیس از سال ۱۳۸۹ به بعد، به ویژه با افزایش ساخت و سازهای مسکونی مرتفع، اشاره کرد و گفت: با وجود ایستگاه های بومهن، جاجرود، کوه کوچ و پارچین، پوشش سیگنالی در پردیس به حدود ۲۵ درصد رسید. بررسی ها نشان داد که برای حل این مشکل، احداث و راه اندازی یک ایستگاه پرقدرت جدید در این شهر ضروری است.
وی افزود: برای دستیابی به این هدف، لازم بود یک فرایند پیچیده طی شود. بدینوسیله از رئیس سازمان صدا و سیما که با مساعدت و دستور ایشان و همکاری دیگر ارگان ها و تلاش ویژه همکارانم در حوزه فنی، این پروژه را به سرانجام رساندند، قدردانی می کنم.
علیرضا شریفی با اشاره به اینکه این ایستگاه با بهره گیری از 3 پلتفرم TS و 6 رادیو به خدمترسانی مشغول است، افزود: اگر با همکاری و حمایت یکدیگر در برابر تهدیدها ایستادگی کنیم، می توانیم آنها را به فرصت تبدیل کنیم. امیدواریم این همکاریها برای حل مشکلات مردم ادامه یابد.
رئیس رسانه ملی در آیین بهرهبرداری از ایستگاه تلویزیونی و رادیویی اف ام پردیس که با نام سردار شهید محمدهادی حاج رحیمی مزین است به پوشش زمینی دیجیتال بیش از ۹۹ درصدی سیگنالرسانی در سطح کشور اشاره و اظهار کرد: با راهاندازی ۱۲۰۰ ایستگاه دیگر در نقاط مختلف کشور پوشش دیجیتال ما به مرز 100 درصد خواهد رسید.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه، پیمان جبلی در این مراسم با اشاره به تلاش رسانه ملی برای گام برداشتن در مسیر هویتمحوری و عدالتگستری در جبهه گسترده نبرد نرمافزاری دشمنان، وجود رقبای مختلف در دنیای رسانه را مورد توجه قرار داد و گفت: چالشهای تغییر فناوری و تغییر ذائقه مخاطبان، وظیفه ما را در همراهی و مطابقت با این تغییرات سنگینتر میکند.
وی افزود: در مسیر تحولی رسانه ملی، بهروز ماندن و بهرهمندی از آخرین ابزار و تکنولوژیها ضروری است. به همین منظور همافزایی، همراهی و حمایت دستگاههای دولتی، نهادهای محلی و استانی لازم است و توسعه و تکمیل زیرساختهای فنی منجر به بهبود خدماترسانی صدا و سیما خواهد شد.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه از پروژه شهر پردیس بهعنوان یک طرح فوری و ضربتی یاد کرد و افزود: این طرح با پیگیری مسئولان استان و شهرستان پردیس و همراهی نهادهای مربوط به نتیجه رسید و مرهون پیگیری و تلاش مجدانه و شبانهروزی همکارانم در حوزه فنی است.
جبلی در خاتمه به پوشش زمینی دیجیتال بیش از ۹۹ درصدی سیگنالرسانی در سطح کشور اشاره و اظهار کرد: درصد پوشش جمعیتی کشور در بسته اول و دوم دیجیتال با تعداد 5500 ایستگاه حدود 99.2 درصد است و جهت تکمیل پوشش، تعداد 1200 ایستگاه آنالوگ دیگر باقی مانده است که نیاز به تأمین فرستنده دارد و که در صورت تکمیل آن پوشش کشور تا مرز 99.65 درصد پوشش جمعیتی ارتقا خواهد یافت.
وی ادامه داد: اجرای تمامی طرحهای تکمیل توسعه دیجیتال و پوشش دیجیتال در سطح کشور به مرز 100 درصد آن هم در کمترین زمان ممکن، مستلزم همراهی دستگاههای مختلف است.