سالروز ابلاغ حکم دکتر جبلی به عنوان رئیس رسانه ملی، فرصتی مغتنم جهت ایجاد پل ارتباطی میان گذشته و آینده فراهم آورد تا با مرور خاطرات و اقدامات انجام شده طی سه سال اخیر که در این ایام دستخوش حوادث بسیار تلخ و شیرین ملی بوده بپردازیم و برکات، دستاوردها و چشماندازهای قریب الوقعی که مناسبترین زمان برای بازنگری در سیاستها و راهبردهای تحولی رسانه ملی بهحساب میآید را از نظر بگذرانیم.
یادداشت معاون توسعه و فناوری رسانه در سومین سال تحول رسانه ملی
سالروز ابلاغ حکم دکتر جبلی به عنوان رئیس رسانه ملی، فرصتی مغتنم جهت ایجاد پل ارتباطی میان گذشته و آینده فراهم آورد تا با مرور خاطرات و اقدامات انجام شده طی سه سال اخیر که در این ایام دستخوش حوادث بسیار تلخ وشیرین ملی بوده بپردازیم و برکات، دستاوردها و چشماندازهای قریب الوقعی که مناسبترین زمان برای بازنگری در سیاستها و راهبردهای تحولی رسانه ملی بهحساب میآید را از نظر بگذرانیم. در این امتداد، تأکید بر ارزشهای کلیدی چون عدالت گستری و هویت محوری، بیش از پیش ضروری به نظر میرسد.
امروزه، رسانهها در ساخت هویت فردی و جمعی نقش بیبدیلی ایفا میکنند. رسانه ملی به عنوان یکی از ارکان مهم فرهنگی و اجتماعی کشور، باید با رویکردی هوشمندانه و فراموش نشدنی عمل کند؛ بهگونهای که نه تنها هویت ملی را حفظ کند، بلکه به گسترش عدالت اجتماعی نیز کمک نماید. با ترویج فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و بهرسمیت شناختن تنوع اقوام و آداب و رسوم آنها، نه تنها میتوانیم ثروت فرهنگی خود را غنیتر کنیم، بلکه از این تنوع، به مثابه ابزاری برای تحقق عدالت اجتماعی نیز بهرهبرداری کنیم. تاکیدات مکرر رئیس محترم سازمان در موقعیت های مختلف و همچنین رویدادهای افق تحول بر این موضوع، چراغ راهی شد برای معاونت توسعه و فناوری رسانه تا حداکثر تلاش خود را برای رفع مشکلات و محرومیت های زیرساختی مراکز استان کشور بکارگیرد و این همکاران عزیز بتوانند به عنوان صف مقدم در به تصویر کشیدن جلوه های فرهنگی و اجتماعی غنی ایرانی اسلامی با بالاترین کیفیت، جلوه ای عملیاتی به خواسته های رئیس محترم سازمان ببخشند.
این ماموریت به پایان نرسیده است و کماکان با قوت و شدت در حال پیگیری تا نقطه مطلوب است تا بتوان با رعایت صرفه و صلاح سازمانی، امکانات روزآمد رسانه ای را به صورتی متوازن در سراسر کشور محقق کرد.
الحمدالله شاهد اتفاقات و تصمیم گیریهای خوبی در این ایام بودیم که در این مختصر نگنجد، لاکن دو جلوه برجسته تحولی این نقش آفرینی سازمان در سراسر کشور را می توان اول در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم و دوم در تاکید رئیس محترم سازمان بر ضرورت تقویت زیر ساخت تمام مراکز استانها دانست که در مورد اول با دستور و پیگیری مستمر دکتر جبلی و همت و ابتکار همکاران معاونت توسعه و فناوری رسانه در سراسر کشور، شرکت های دانش بنیان و همکاری نزدیک و لحظه به لحظه معاونتهای صف بالأخص معاونت سیاسی جلوه ای عملیاتی یافت و برای اولین بار، به نامزدهایی که در سراسر کشور نیاز به بسترهای تبلیغاتی داشتند، فرصتی ارزان و برابر برای بیان افکار، برنامه ها و توانمندی ها داده شد. از نظر بنده این اتفاق نقطه عطفی در اولین ورود سازمان در امر اطلاع رسانی تبلیغات نامزدهای نمایندگی مجلس ایجاد که نمی توان من بعد انتخابات مجلس دیگری در کشور را بدون امکانات ارائه شده از سوی سازمان صدا و سیما تصور کرد.
و در خصوص تحول و نقطه عطف دوم به عنوان معاون توسعه و فناوری، باور دارم که با وجود تمام کمبودهای منابع بودجه ای، نیروی انسانی، فرسودگی های زیرساخت و همچنین تهدیدات فزاینده سایبری، با بهرهگیری از فناوریهای نوین و بهروز و همچنین همت والا و ابتکار عمل همکاران خدوم و ارزشمند فنی، بیشترین تمرکز و کمک در تقویت زیرساختهای فنی استانها به عنوان ابزاری موثر برای تحول و پیشرفت مراکز صدا وسیما مورد هدف قرار گرفت که الحمدالله با توفیقات الهی و تعامل سازنده با معاونت استانها این امر نه تنها به بهبود کیفیت پخش و تولید محتوا در استانها کمک کرد، بلکه زمینهساز افزایش اعتماد بنفس مراکز در پوشش رویدادهای مختلف استانی، ملی و بین المللی (اربعین) و نهایتا تعامل و رضایت مخاطبان شد.
در پایان، لازم میدانم از تمامی همکارانم در حوزه فنی که با تلاش و همت خود، بستر این تحولات بزرگ را مهیا کردهاند، تقدیر و تشکر نمایم. بدون تردید، این دستاوردها نتیجه همکاری و همدلی تمامی اعضای خانواده بزرگ رسانه ملی بوده و امیدوارم با ادامه این مسیر، بتوانیم گامهای مؤثرتری در جهت تحقق اهداف و آرمانهای رسانه ملی برداریم. بیتردید، آیندهای روشن و مملو از دستاوردهای نوین در انتظار ماست.
علیرضا شریفی
معاون توسعه و فناوری رسانه