جایگاه شایسته سازمان صدا و سیما در اتحادیه ABU، مرهون تلاش های مستمر همکاران این سازمان در حوزه فنی و مهندسی و سیاست گذاری مناسب در تولید دانش بومی مرتبط با صنعت رسانه و حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی و مراکز علمی و دانشگاهی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه؛ این معاونت ، به عنوان نهادی پیشگام در رصد، تولید و بکارگیری فناوریهای نوظهور، همواره در تلاش است تا با اتکا بر توان نیروهای متخصص و پژوهشگر خود در بخش تحقیق و توسعه، امکان بهرهبرداری از آوردههای جدید صنعت رسانه را برای مخاطبان خود فراهم نماید. یکی از اقدامات موثر در همگامی با فناوریهای روز جهانی، حضور موثر در مجامع ملی و بینالمللی، توسعهی روابط بینالملل، ارتقای توانمندی داخلی و در ادامه، کمک به افزایش تولید ناخالص ملی و ارزآوری است.
این گزارش می افزاید؛ مطابق با سیاستگذاری انجام شده توسط معاون توسعه و فناوری رسانه در حمایت از توسعهی صادرات تجهیزات و سامانههای بومیسازی شدهی صنعت رسانه و همچنین معرفی توانمندیهای متخصصین داخلی در ارائهی خدمات فنی مهندسی، حضور در پانزدهمین دوره از اجلاسDBS در اسفند ماه 1397 با شعار "پیشتاز در رسانه و فناوری؛ همگام با شرکای منطقه ای" در دستور کار نهاد تحقیق و توسعهی سازمان (IRIB R&D) قرار گرفت.
در این اجلاس سه نفر از کارشناسان خبره معاونت توسعه و فناوری رسانه در موضوعات نوآورانه فنی صنعت رسانه ارائه سخنرانی و کارگاه های آموزشی برگزارکردند که مورد استقبال مخاطبین دیگر کشورها قرار گرفت.
همچنین کارشناسان ادارهکل تحقیقات و جهاد خودکفایی به عنوان نمایندگان معاونت توسعه و فناوری رسانه، برای نخستین بار در بخش نمایشگاه دستاوردهای صنعت رسانهی این اجلاس حضور و محصولات نوآورانه و خلاقانه شرکت های دانش بنیان همکار با سازمان را به نمایش گذاشتند. که یکی از اهداف آن، ایجاد زمینه همکاری تجاری شرکت های دانش بنیان داخلی در تامین نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری کشورهای عضو اتحادیه بود. در این نمایشگاه سه محصول نوآورانه به صورت عملیاتی ارائه شد و تعدادی از محصولات نوآورانه دیگر نیز در کنار این سه محصول معرفی و ارائه شد.که در ادامه عناوین آنها آورده شده است.
سامانه گرافیک و تحلیل ورزشی (ارائه عملیاتی)، سامانه ارائه خدمات ارزش افزوده از طریق صفحه نمایش دوم(ارائه عملیاتی)، سامانه هوشمند اتوماسیون محتوای صوتی و تصویری (ارائه عملیاتی)، مبدل سیگنال SDI به IP، پدستال استودیویی، اینترکام مبتنی بر IP، مدولاتور دیجیتال پخش زمینی و ماهواره ای، فرستنده تلویزیونی دیجیتال زمینی، فشرده ساز HEVC ویدئو ، پروژکتورهای موتوردار استودیویی LED .
حضور نمایشگاهی پررنگ سازمان صدا و سیما در این اجلاس همگام با اعضای اصلی اتحادیه ABU همچون NHK ژاپن و رادیو تلویزیون ملی چین، برگ زرینی در کارنامه سازمان صدا و سیما و نشان از سطح عالی تعاملات این سازمان با شرکای منطقه ای است.
شایان ذکر است ، اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا - اقیانوسیه که یکی از مهمترین اهداف آن توجه به فناوری های و تکنیک های مورد نیاز صنعت برودکست در ایجاد محتوای مناسب برای مخاطبان است ، هرساله یک اجلاس دیجیتال (DBS) شامل کنفرانس و کارگاههای آموزشی، نمایشگاه صنعتی به منظور ارائه آخرین فناوریها، دستاوردها و خدمات صنعت رسانه از سراسر جهان برگزار می کند و در آن، فناوریهای پیشرفته، رویکردها و ایدههای محتوای امروزی به نمایش گذاشته میشوند.
اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا - اقیانوسیه که مقر آن در کوالالامپور است یکی از بزرگترین اتحادیه های رادیو تلویزیونی در جهان به شمار می رود و طیف گستردهای از خدمات توسط این اتحادیه به اعضاء آن ارائه میگردد. خبرگزاریهای تلویزیونی روزانه Asia Vision، ارائهی تولیدات مشترک، تبادل برنامهها و مشاورههای فنی، مشاورههای حقوقی و مدیریتی، برگزاری جشنوارهها و کنفرانسهای بین المللی، برنامهریزی و هماهنگی فرکانس بینالمللی، سازماندهی و رسیدگی به حق پخش مسابقات ورزشی بینالمللی و پوشش آن در منطقه، هماهنگسازی استانداردها و نهاییسازی موافقتنامه های پخش، جزئی از اقدامات این اتحادیه است. این اتحادیه علاوه بر حمایت از منافع مشترک اعضاء خود، تسهیلات لازم جهت افزایش همکاریهای رسانهای منطقهای و بینالمللی را فراهم میکند.